Kiri: vahekokkuvõte riigigümnaasiumile parima asukoha leidmise loos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere linnas valitses riigigümnaasiumi rajamise teemal aastaid suhteline vaikus. Aastavahetuse paiku saadi õnnelikult üle punnseisust küsimuses, kas rajada riigigümnaasium. Otsusele eelnes ka üks koosolek, mida võib pidada avalikkuse kaasamiseks, sest lisaks volikogu ja linnavalitsuse liikmetele olid kutsutud volikogu komisjonide liikmed ja koolide esindajad. Koosolek päädis toetusega ideele rajada Rakverre riigigümnaasium. See oli tõesti tore edasiminek.

Tunnustame linnajuhtide püüet liikuda asjaga kiirelt edasi, kuid kahjuks ei ole võrreldes kas-küsimusele vastamisega vähemalt samaväärselgi tasemel toimunud laiemat arutelu küsimuses, kuhu rajada riigigümnaasium.

Tekkis kurioosne olukord: ilma mingi eelneva kaasarääkimisvõimaluseta sai avalikkus ajalehest teada, et mõne päeva pärast hakatakse linnavolikogus otsustama planeeringu üle ja selle vastuvõtmine võimaldaks hakata ehitama riigigümnaasiumile niinimetatud gümnaasiumi ringile uut hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles