Jooksusarjas osalemine on kulukas hobi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres toimuv ööjooks on osalejate hinnangul üks suuremat sõud pakkuv jooksusündmus Eestis.
Rakveres toimuv ööjooks on osalejate hinnangul üks suuremat sõud pakkuv jooksusündmus Eestis. Foto: Marianne Loorents

Jooksuhooajal saavad spordisõbrad ennast rahvajooksudel proovile panna. Et lunastada kümmekonnakilomeetriseks distantsiks rinnanumber, tuleb välja käia aga üsna kopsakas summa.

Lääne-Virumaa suurim jooksuüritus on Eesti Ööjooks, Ida-Virumaa populaarseim sportlik ettevõtmine Narva Energiajooks plaanib sel aastal lüüa osavõturekordit. Jüri Jaansoni kahe silla jooks Pärnus kuulub koos eelmainitutega linnajooksusarja. Paide–Türi rahvajooksul Eestimaa südames osaleb samuti suur hulk rahvast. Suurima osavõtjaskonnaga jooksupidu on aga SEB Tallinna maraton.

Leidub välejalgu, kes neil kõigil kilomeetreid mõõtmas käivad. Kaheksaaastase linnajooksudel osalemise staažiga Keila noormees Karl Erlenheim rääkis, et tema käib jooksmas meelelahutuse pärast, mitte tulemusi sihtides, ja ööjooksul on meelelahutust alati kõige enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles