Maadluspiiga lõi tiitlivõistlustel platsi puhtaks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Pajula (vasakul) pälvis oma esimestel välisvõistlustel tiitlivõidu.
Marta Pajula (vasakul) pälvis oma esimestel välisvõistlustel tiitlivõidu. Foto: Maria Kilk

Taanis Koldingus toimunud Põhjamaade meistrivõistlustel saavutas spordiklubi Tapa maadleja Marta Pajula meistritiitli. Kuldmedali võitmiseks oli seekord vaja kahte võitu. Piiga alistas soomlanna Violla Tyynylä 5:0 ja norralanna Kamilla Mogstadi 13:2.

Vastne Põhjamaade meister tunnistas, et võidu saavutamiseks oli vaja pingutada. “Eesmärgiks oli anda endast parim. Esikohta algselt ei lootnud, aga seda parem oli võidutunne,” kõneles Marta Pajula, kes varemgi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel käinud, kuid seni medalita jäänud.

“Muidugi peab rahul olema. Meistritiitleid iga päev ei tule,” ütles spordiklubi Tapa maadlustreener Allan Vinter. Rahvusvahelistele tiitlivõistlustele pääsevad Eesti koondisega vaid parimad. “Kõigepealt on vaja Eestis plats puhtaks teha. Tüdrukud on praegu kindlalt Eesti esinumbrid. Martal tulid päris kindlalt need võidud,” rääkis treener ja lisas, et täna sõidavad maadluspiigad juba Saksamaale võistlema, pärast seda Ukrainasse laagrisse Euroopa meistrivõistlusteks valmistuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles