125 aastat kangelase sünnist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vabadussõjast võttis Viktor Koern osa Rakveres formeeritud viienda jalaväerügemendi koosseisus.
Eesti vabadussõjast võttis Viktor Koern osa Rakveres formeeritud viienda jalaväerügemendi koosseisus. Foto: Erakogu

Vabadussõja sangari kolonel Viktor Koerni sünnist möödus 24. mail 125 aastat. Viktor Koern sündis 1892. aastal Puurmanni vallas endisel Tartumaal. Keskhariduse omandas ta algul Tartu linnakoolis, hiljem Riias, õppides seal lisaks elektrotehnikat.

Esimese maailmasõja puhkedes kasutas ta paljudele keskharidusega eestlastele antud võimalust lõpetada 1915. aastal enne rindele saatmist lipnike kursus Odessas. Sealsetes lahingutes sai ta korduvalt haavata ja pälvis vapruse eest rea autasusid. 

Eesti vabadussõjast võttis Viktor Koern osa Rakveres formeeritud viienda jalaväerügemendi koosseisus, nooremohvitserina jõudis ta viimaks kompaniiülemaks. 1919. aastal sai ta Pihkva kaitselahingutes haavata. Vabadussõjas üles näidatud isikliku vapruse eest autasustati Viktor Koerni 24. veebruaril 1922. aastal Eesti Vabadusristi II liigi kolmanda järgu aumärgiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles