Tants kergliiklustee ümber

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõmeda inimestel tuleb vähemalt selle aasta lõpuni kõndida maantee servas.
Rõmeda inimestel tuleb vähemalt selle aasta lõpuni kõndida maantee servas. Foto: Eva Samolberg-Palmi

​Kolmapäeval Rõmedal Arturi šašlõkibaaris peetud Kadrina vallavolikogu istungil jäi kõlama lõplik seisukoht: vald Rõmedale kergliiklusteed rajama ei hakka. Rõmeda elanikud eesotsas külavanem Ene Kiirkiviga on kergliiklusteed külla oodanud aastaid. Valminud on ka projekt ja viimati ütles Kadrina vallavanem Erich Petrovits aprillis Virumaa Teatajale antud intervjuus, et vald rajab Rõmedale loodusliku kattega kergliiklustee. Nüüd nimetas vallajuht aga antud lubadust ennatlikuks.

Šašlõkibaaris isuäratavate lõhnade keskel toimunud koosolekut jälgis arvestatav hulk Rõmeda küla elanikke. Vallavanem Petrovits kõneles, et vajadust Rõmedale kergliiklustee rajada on analüüsitud koos politsei- ja piirivalveametiga ning maanteeameti spetsialistidega. “Viimati juhtus jalakäijaga liiklusõnnetus Kadrina vallas aastal 2015, mullu ühtegi õnnetust politseis registreeritud ei ole,” ütles vallajuht.

Tema sõnul käidi mai esimeses pooles koos maanteeameti spetsialistidega Rõmeda oludega tutvumas ning liiklusohtlikkust ei kinnita ka riigipoolsed uuringud. “Nimelt vastab konkreetne teelõik 4. kategooria teele. Tee laius on normipärane, kehtib liikluspiirang 70 kilomeetrit tunnis, pikinähtavus on hea. Eraldi kergliiklustee oleks vaja rajada lõigule, kus ööpäevas liigub vähemalt paarsada jalgratturit ja jalakäijat, Rõmedal jääb see arv tunduvalt alla selle,” tõi Petrovits välja mitu maanteeameti esitatud argumenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles