Eesti raiemeister 2017 selgub Rakveres

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarja embleem.
Sarja embleem. Foto: Internet

Järgmise nädala laupäeval selgub Rakveres Eesti raiemeister 2017.

Võistlused toimuvad Rakvere Keskväljakul. Raiespordi Eesti meistrivõistlused kuuluvad sarja  xTREEm CUP 2017.

Eesti meistritiitli pärast astub heitlusse mitukümmend raiesportlast, meie parimatele pakuvad konkurentsi Läti, Leedu, Soome ja Valgevene võistlejad.

Raiespordisarja xTREEm CUP projektijuht Mart Kelk sõnas, et välisvõistlejate osalemine meie meistrivõistlustel on juba pika traditsiooniga. "Teiste riikide raiesportlaste osalemine Eesti võistlustel tõstab konkurentsi, ka Eesti parimad ei saa tulla mütsiga lööma," sõnas ta. "On juhtunud ju ka seda, et meistrivõistlustel teeb parima tulemuse mõni välisvõistleja, Eesti meistriks saab aga ikkagi meie esindaja. Tegelikult on ka meie mehed teinud parimaid tulemusi teiste riikide meistrivõistlustel, nii et sport on sport ja tulemusi ette ennustada ei saa."

Kelk lisas, et väga rõõmustav on noorte, juuniorklassis võistlevate raiesportlaste osalemine võistlustel. "Et raiesport Eestis areneks ja uusi tähti peale kasvaks, selle eest hoolitseb väga tublilt Luua metsanduskool. Sealsed õpetajad teevad väga palju selle nimel, et noori raiesportlasi ikka peale tuleks ja meie metsameeste oskused tasemel püsiksid."

Raiespordivõistlustel võisteldakse viiel alal – langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Võistluste kavas on ka kiire ja hoogne teatevõistlus. Võistlused Rakvere Keskväljakul algavad kell 9. Pealtvaatajad saavad kaasa elada neljale platsialale ja teatevõistlusele.

Lisaks võistlustele toimub kogu päeva ka meelelahutusprogramm pealtvaatajatele. End tutvustavad Luua metsanduskool ja Rakvere metsaühistu, saab tutvuda Stihli ja Husqvarna aia- ja metsatehnikaga, kavas on töötoad ja võistlused. Avatud on ka Stihli lasteala, kus tehakse näomaalinguid. Pealtvaatajate vahel loositakse välja Stihli mootorsaag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles