Naisvangid võivad kasutada juuksevärvi ja ripsmetušši

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Vastavalt õiguskantsleri soovitusele otsustasid vanglad võimaldada naisvangidel kasutada lisaks kehahooldusvahenditele ka juuksevärvi ja ripsmetušši. Arvestades, et kinnipeetavaid võib paigutada ka teistesse vanglatesse, otsustas vangla juhtkond kujundada lubatavate esemete asjus ühise seisukoha koos Tartu ja Viru vanglaga.

"Anname teada, et käesolevaks ajaks on vanglad naiskinnipeetavatele lubatavate esemete osas ühisele seisukohale jõudnud. Arvestades naiskinnipeetavate vajadustega, kuid ka vanglas üldise julgeoleku tagamise eesmärgiga, võimaldame lisaks erinevatele näo- ja kehakreemidele, kehaõlidele, deodorantidele, hügieenilisele huulepulgale ning meditsiinilistel näidustustel lubatavale apteegikosmeetikale naiskinnipeetaval vangla poest soetada ja kasutada ka juuksevärvi ning ripsmetušši,“ kirjutas Tallinna vangla direktor Hannes Liivak õiguskantslerile.

Muudatused oma kodukorras on Tallinna vangla juba teinud ning seal viibivatele naiskinnipeetavatele on eelnimetatud kosmeetikatooted lubatud. Tartu ja Viru vangla viivad muudatused kodukorda sisse lähiajal. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles