Politsei ulatab lastele päästerõnga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallikarud on mõeldud nii õnnetusse sattunud lastele kui neilegi, kes on olnud mõne keerulise juhtumi pealtnägijaks.
Kallikarud on mõeldud nii õnnetusse sattunud lastele kui neilegi, kes on olnud mõne keerulise juhtumi pealtnägijaks. Foto: Politsei

Juuni algusest on kõik Eesti patrullautod varustatud kallikarudega, mis peaksid aitama õnnetusse sattunud lastel raskustest paremini üle saada. Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link ütles, et karud jõudsid maakonda mai keskel ja õnneks pole nende kasutamiseks vajadust olnud.

Kallikarud pole politseiautodes mitte ainult õnnetusse sattunud lastele, vaid ka neile, kes on olnud mõne keerulise juhtumi pealtnägijaks. “Me ei ole seadnud ealisi piiranguid ega õnnetuse raskuse lävendit, mida politseinikud kaisukarude jagamisel järgima peavad,” rääkis Link. “Kehtib lihtne reegel: karud on lastele, kes on üle elanud tõsise olukorra ja on endast väljas või hirmunud. Need on mõeldud laste lohutamiseks ning jäävad neile ka pärast juhtumi lõppu.”

Praegu on Rakvere jaoskonnas varus 24 karu, mis on kasutamiseks kogu maakonnas. “Vajadusel ja võimalusel saame karusid juurde,” sõnas maakonna politseijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles