Romaanivõistluse võitis endine Virumaa Teataja ajakirjanik

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Kaus (vasakult), Vahur Afanasjev ja Tiit Aleksejev.
Jan Kaus (vasakult), Vahur Afanasjev ja Tiit Aleksejev. Foto: Rait Tuulas

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse võitis 67 algupärase ja seni avaldamata käsikirja seast Vahur Afanasjev käsikirjaga "Serafima ja Bogdan".

Tartust pärit Afanasjevit tuntakse peamiselt luuletuste  ja laulusõnade kirjutajana. Varasemalt on ta töötanud ajalehes Virumaa Teataja majandusuudiste toimetajana.

Lisaks Afanasjevi võidutööle otsustas žürii välja anda kaks teist kohta, mille vääriliseks valiti Eva Koffi käsikiri "Sinine mägi" ja Triinu Merese käsikiri "Lihtsad valikud". Lisaks auhinnalistele kohtadele märkis romaanivõistluse žürii ära Liisi Õunapuu ja Ustav-Esko Mikelsaare käsikirjad. Postimehe eripreemiaga tunnustati Taavi Kangurit.

Romaanivõistluse kõikide auhinnatud tööde fondi suurus on 10 000 eurot.

Žüriisse kuulusid Kirjanike liidu esimees Tiit Aleksejev, dramaturg Heidi Aadma, kirjandus- ja tõlketeadlane Anne Lange ning kirjanikud Veiko Belials, Märt Laur, Holger Kaints, Jan Kaus ja Karl-Martin Sinijärv. Kõik käsikirjad jõudsid žürii liikmeteni autorlust avaldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles