Kalame talus algas “Viimane suvi”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö käib: Richard Sagritsa muuseumi õuepealne lagunenud hoone saab selleks suveks uue rookatuse.
Töö käib: Richard Sagritsa muuseumi õuepealne lagunenud hoone saab selleks suveks uue rookatuse. Foto: Meelis Meilbaum

Richard Sagritsa muuseumis Karepal Kalame talus algas suvehooaeg näitusega “Viimane suvi”. Sama pealkirja kannab ka juulis esietenduv Alice Sagritsa päevikutele toetuv lavastus.

Muuseumi juhataja Teet Veispak rääkis, et näitusel “Viimane suvi” on välja pandud Richard Sagritsa maalid ja akvarellid aastast 1968 – kunstniku viimasest elusuvest –, mis valmisid Toolsel ja Vainupeal. Näha saab ka ühte portreed.

Juulis ja augustis astub taas vaatajate ette kunstniku abikaasa Alice Sagrits Liisa Aibeli kehastuses. Näidendis “Viimane suvi”, mille Teet Veispak on kirjutanud Alice Sagritsa päevikutest ainet ammutades, elustub aeg, mil kunstnik ja tema kaasa on pealinna kunstielust kaugenenud, sest peale on kasvanud uus põlvkond. “Rihi on põdenud läbi teise mikroinfarkti ja heitleb tervisega. Alice vaatab ajas edasi ja tagasi. Jutuks tulevad ka maailmapoliitika ja Tšehhi sündmused,” nimetas Veispak. Koos Liisa Aibeliga mängib “Viimases suves” Marge Niller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles