Kodukohvikutes saab käia tänasest pühapäevani

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukohvikud pakuvad lisaks kõhutäiele ka kultuurilist elamust.
Kodukohvikud pakuvad lisaks kõhutäiele ka kultuurilist elamust. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linna sünnipäeva puhul avavad sel nädalavahetusel Rakveres oma uksed kolmapäevase seisuga 27 kodukohvikut. “On neid, kes mullu tegutsesid, ja on uusi. Sel aastal ei teinud me kultuuriosa kohustuslikuks, aga enamik kohvikutest on endale ikkagi mingi eripära leidnud ning pakuvad lisaks heale toidule ka programmi. Kellel on mängimas tantsuks bänd, kus suisa laulukoor, on nukuetendus, mängitakse seltskonnamänge, tehakse joogat. Ollakse millelegi spetsialiseerunud, on näiteks militaarkohvik ja filmikohvik,” kirjeldas korraldaja Riina Männik.

Kui mullu halva ilmaga käis korraldajate sõnul igas kohvikus keskmiselt 200–300 inimest, siis Männiku hinnangul jagub külastajaid kindlasti igale poole ka tänavu. “Loodan väga, et pühapäev on armas päev, mil inimesed lähevad koos peredega välja ja külastavad kodukohvikuid ja -aedu, kuhu tavaliselt ei satuta, ning saadakse juurde rohkesti teretuttavaid. See kindlasti ühendab linna inimesi,” leidis Riina Männik. “Kohvikuid on pidamas nii pered kui ka sõpruskonnad. Mitmed väikesed ettevõtted kasutavad kodukohvikut ka enda reklaamimiseks, lisaks kohviku pidamisele nähakse selles võimalust ennast ja oma tegevust tutvustada.”

Sel aastal oli välja kuulutatud, et kodukohvikud võivad tegutseda terve nädala jooksul, kuid avatud eelistatakse olla siiski reedest pühapäevani – kõige rohkem kohvikuid on avatud just pühapäeval.

Tihedalt on kodukohvikuid pikitud Pika ja Kunderi tänava lõigule, kuid neid jagub mujalegi.

Männiku sõnul on kohe-kohe valmimas ka tasuta allalaetav äpp, mis aitab navigeerida kodukohvikute vahel ning mille abil saab infot kohvikutes toimuva kohta. “Kui äpp on valmis, siis jagame seda infot kohe Rakvere kodukohvikute Facebooki-lehel,” täpsustas Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles