Jaanus Puusepp: mees ja tema mudelid

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Puusepp: mees ja tema mudelid.
Jaanus Puusepp: mees ja tema mudelid. Foto: Marianne Loorents

Kadrina vallas Jürimõisa külas elab Puuseppade perekond. Lisaks isale ja emale kasvab peres kaks põnni. Kõik on nagu tavaliselt. Välja arvatud see, et lisaks perepojale mängib automudelitega ka isa Jaanus.

Jaanus Puusepal on nimelt aukartustäratav kogu nõukogudeaegseid automudeleid. “Eks see kõik kunagi lapsepõlves alguse sai,” meenutab mees. Täpsemalt siis, kui mehe onu kuskilt Venemaa avarustest esimesed automudelid tõi. Esimestega läks aga nii, nagu väikestel lastel ikka asjadega kipub minema: praeguseks nendest mänguautodest midagi alles ei ole. Uuesti avastas Jaanus automudelite võlu koolipõlves, kui Vene kraam enam sugugi popp ei olnud ja tegijamad endale hoopis lääne asju igatsema hakkasid. Jaanus nägi siis võimalust sõpradelt ja tuttavatelt üleliigseks muutunud mudelid ära osta.

“Ega ma siis nende väärtusest tegelikult aru ei saanud. Tol ajal oli igaühel Vene mudeleid kapi peal, nüüd tuleb aga paremate leidmiseks tõsist vaeva näha,” kõneleb Jaanus ja vaatab sooja pilguga klaasi taga olevaid pisikesi läikivaid autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles