Palverändurid orienteerusid ajaloolises Rakveres

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda toimunud munkade võidujooksust võttis osa kuus võistkonda. Korraldajad loodavad, et hästi läinud ettevõtmine toimub ka järgmisel aastal.
Esimest korda toimunud munkade võidujooksust võttis osa kuus võistkonda. Korraldajad loodavad, et hästi läinud ettevõtmine toimub ka järgmisel aastal. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linna päevadega samal ajal toimus Rakvere linnuse korraldatud munkade võidujooks-palverännak. Linnuse juht Kaidu Tiirik rääkis, et selline ettevõtmine toimus esimest korda, kohale saabus kuus võistkonda, igas neli liiget.

“Eelregistreerimisega üritusel pidasime silmas just asutusi ja sõpruskondi, kes komplekteeriksid võistkonna: pühad isad ja nunnad,” kõneles Tiirik. Võistlejail tuli tutvuda nelja ajaloolise kohaga Rakveres väljaspool linnust. Igas kohas tuli täita ülesanne ning saada tempel, millega siis hiljem linnusesse tagasi pöörduti.

Nii võisid näiteks Pika tänava laadalised näha keset palavat suveilma paksus munga- ja nunnarüüs tegelasi, kes üksteisega ohelikku pidi ühendatud olid. Ohelik oli Tiiriku sõnul vajalik sellepärast, et meeskonnad ikka koos punktist punkti liiguksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles