Läsna-Loobu külas käisid kõrged külalised

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta küla konkursi patroon, riigikogu esimees Eiki Nestor tervitas lõbusal ilmel Läsna rahvamaja juhatajat ja innukat külaelanikku Heli Nappi sooja käepigistusega.
Aasta küla konkursi patroon, riigikogu esimees Eiki Nestor tervitas lõbusal ilmel Läsna rahvamaja juhatajat ja innukat külaelanikku Heli Nappi sooja käepigistusega. Foto: Meelis Meilbaum

Ladinal sadava vihma käes külastasid möödunud nädalal Läsna-Loobu küla tähtsad žüriiliikmed, et näha oma silmaga Lääne-Virumaa ainsat riiklikule aasta küla tiitlile kandideerivat paika.

Selleks erakordseks sündmuseks oli külarahvas põhjalikult valmistunud: uksel seisid piibelehekimpudega lilleneiud, Läsna rahvamajja kogunenud külarahvas rõkkas aga ühel häälel laulda. Komisjoniliikmete eestkõneleja, konkursi patroon ja riigikogu esimees Eiki Nestor tervitas kohalesaabunuid ja ütles tõsisel ilmel, et külasse on saabunud karm hindajate seltskond.

See oli muidugi nali. Lisaks Nestorile olid kohale saabunud veel Maalehe ajakirjanik ­Bianca Mikovitš, Maarja Männiste maaeluministeeriumist, Ester Valdvee maamajanduse infokeskusest, Ave Lainsalu siseministeeriumist. Veel viibis ringkäigul Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk. “Minu ülesanne on vaadata, et komisjoni liikmed oleksid õigel ajal õiges kohas ega viibiks külas üle kahe tunni,” sõnas Habakukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles