Seakasvatajad tahavad müüa rohkem Eesti liha

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatku tõttu on sigade arv Eestis märkimisväärselt vähenenud ning kui veel mõned aastad tagasi veeti sealiha Eestist välja, siis viimasel paaril aastal toodetakse Eestis omajagu vähem sealiha, kui süüakse.
Seakatku tõttu on sigade arv Eestis märkimisväärselt vähenenud ning kui veel mõned aastad tagasi veeti sealiha Eestist välja, siis viimasel paaril aastal toodetakse Eestis omajagu vähem sealiha, kui süüakse. Foto: Arvet Mägi

Eelmisel nädalal rääkisid seakasvatajate ja ametkondade esindajad Rakveres seakasvatuse probleemidest. Otsiti võimalust pakkuda eestlastele edaspidi rohkem Eesti sealiha – lähiaastate nägemusena võiks Eestis toodetav sealiha katta kogu vajaduse.

Eesti seakasvatust mõjutavad alates 2012. aastast Venemaa impordipiirangud, kuni 2014. aastani suutsid Eesti seakasvatajad katta Eesti vajaduse ja liha ka eksportida.

Alates 2015. aastast, kui Eestit tabas Aafrika seakatk, on isevarustus langenud. Möödunud aasta lõpu seisuga kasvatati Eestis statistikaameti andmetel 265 400 siga, mida on võrreldes 2012. aastaga ligi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles