Riigi tähtsaim paraad rivistub üles gümnaasiumi ringteel

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraadil osalevad üksused lihvivad  viimast korda rivisammu ja harjutavad paiknemist 22. juuni õhtutundidel.
Võidupüha paraadil osalevad üksused lihvivad viimast korda rivisammu ja harjutavad paiknemist 22. juuni õhtutundidel. Foto: Kaitseliit, Meelis Meilbaum, Elmo Riig/Sakala, Margus Ansu/Postimees, montaaž

Rakvere linnal on tänavu au võõrustada traditsioonilist, umbes tuhande osalejaga võidupüha paraadi koos selle juurde kuuluva maakaitsepäevaga.

Tegemist on ajaloolise sündmusega, millest läänevirulased said viimati osa 2004. aastal, kui võidupüha paraad toimus vast valminud Rakvere Keskväljakul. Et linnasüdameks oleva platsi võimalused on praegu piiratud, täidab see maakaitsepäeva näituse asupaiga rolli. 

Paraad korraldatakse Rakvere gümnaasiumi ringteel, riviüksused kogunevad Tuleviku tänavale ja liiguvad ümber ringtee Koidula tänavale. Pealtvaatajatele on mõeldud sündmuse jälgimiseks ringtee ümbrus ehk Tuleviku, Vabaduse, Võimla ja Koidula tänav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles