Rahvas otsustab 2018. aasta meistrivõistluste medalite kujunduse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EOK

Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva korraldustoimkond kutsuvad huvilisi valima kolme medalikavandi vahel, millega hakatakse autasustama 2018. aasta Eesti meistrivõistluste medalivõitjaid.

Kavanditega saab tutvuda EOK kodulehel ja samas saab ka hääletada oma lemmikkujunduse poolt ning avaldada sellega arvamust, milline medalikujundus on sobivaim jääma sportlastele meenutama oma võitu 2018. aastal.

Eesti Olümpiakomitee esitles kolme medalikavandit, mis on visuaalselt erinevad, kuid kannavad kõik samu väärtusi – rahvuslikkus, traditsioonid, järjepidevus.

"On hea meel, et Eesti juubeliaasta saab spordirahva seas vääriliselt tähistatud. Spordialade- ülene koostöö Eesti meistrivõistluste ühtse medalikujundusega on kaunis kingitus Eestile ning tugevdab ka Eesti spordikogukonna ühtsust," ütles olümpiavõitja ja üheteistkordne Eesti meister, EOK sportlaskomisjoni esimees Gerd Kanter.

EV 100 korraldusmeeskonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on Eesti spordiorganisatsioonid ja sündmuste korraldajad Eesti juubeliaasta tähistamisel head partnerid ja tegutsevad parema Eesti nimel südamega.

"Näiteks Eesti Vabariik 100 juubeliaasta tähistamine sai alguse 16. aprillil üleeestilise rahvamatkaga, mille organiseerimisel lõid kaasa paljud spordiorganisatsioonid ja liikumis- ning matkaentusiastid. Järgmine suurem algatus on täna esitletud Eesti 100. sünnipäeva erikujundusega Eesti meistrivõistluste medalite parimatele sportlastele kaela riputamine 2018. aastal," ütles Rohumaa.

"Liikumise ja spordiga seotud sündmusi tuleb 2018. aastal EV 100 programmi veel palju teisigi ja see kõik on kinnituseks, et sport ja aktiivne eluviis on lahutamatu osa Eesti riigi pärandist ning on oluliseks tugisambaks Eesti elu edasiviimisel tulevikuski," lisas EV 100 korraldusmeeskonna juht.

Eesti meistrivõistlusi erinevates vanuseklassides korraldavad 67 spordialaliitu. Kokku antakse igal aastal välja ligikaudu 20 000 meistrivõistluste medalit.

Hääletus medalikavandite üle on avatud kuni 2. juuli südaööni. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles