Talvejoped kaasa: jaaniööl võib temperatuur kohati langeda 0 kraadini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli
Jaanituli Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tänavune jaaniöö tuleb jahe, temperatuur võib kohati 0 kraadini langeda, päeval aga on sooja maksimaalselt 15 kraadi, prognoosib ilmateenistus.

Võidupühal ehk 23. juunil püsib Venemaa kohal madalrõhkkond küllaltki aktiivsena ja selle serv ulatub Läänemere idarannikule. Sajuhoogude tõenäosus on üle 50 protsendi, saartel väiksem. "Praegu on veel võimalus, et madalrõhkkond jääb nõrgemaks ja sel juhul on hoovihma hõredamalt. Kuid on tõenäoline, et jaanilaupäev traditsiooni ei murra ja üle Eesti kuiva ilma loota pole," märkis ilmateenistus.

23. juunil puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhuvool on samuti põhjakaarest ning saabuv õhk on külm ja ilm kõle: temperatuur on öösel 4–9 kraadi, meretuulega rannikul on paar-kolm kraadi enam, päeval on aga sooja 12–15 kraadi, sajuhoogude ajal võib veel paar kraadi külmem olla.  

24. juunil ehk jaaniööl laialdast sadu ei tule, kuid üksikud vihmahood on tõenäolised. Tuul nõrgeneb ning sooja on 3–8 kraadi, maapinnal pole aga välistatud ka 0 kraadi lähedane jahedus. Meretuulega rannikul on sooja kolm-neli kraadi enam.

Päeval, kui kõrgrõhuhari mõjusamaks saab, sajuvõimalus väheneb. Tuul rahuneb ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur tõuseb kuivemates paikades 15 kraadini, sajuhoogude all on aga paar-kolm kraadi madalam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles