Rannavormi ihkaja peab olema järjepidev

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate harjutuste sooritamine nõuab omajagu nutti.
Erinevate harjutuste sooritamine nõuab omajagu nutti. Foto: Kasper Mäe

​Hoolimata asjaolust, et rühmas treenimine võib olla lõbusam ja see aitab üksteist paremini motiveerida, leidub alati inimesi, kellele sobib rohkem individuaalne harjutamisvorm. Nimetagem neid nokitsejateks.

Iseseisva harjutamise puhul tasub hoolega ringi vaadata ja leida treenimiseks või kui soovite, siis lihtsalt korrapäraseks liigutamiseks sobiv välijõusaal. Rakveres on selline Palermo linnaosa terviseraja alguses, kus leidub väike välitrenažööride plats. Masinate valik pole Palermos küll kaugeltki ideaalne ja neid võiks täiskasvanuid arvestades rohkemgi olla, kuid samas ei ole mõtet suurt nuriseda, sest kõik vajalikud harjutused saavad tehtud.

Palermoga sarnaseid välijõusaale leidub maakonnas mujalgi: Kadrinas, Vastal, Mõedakul. Välijõusaalid ongi pigem mõeldud neile, kellele meeldib käia matkamas, jalutamas või jooksmas – harjutused välitrenažööridel aitavad tõsta lihastoonust, mida pelgalt jooksmist harrastades ei ole võimalik saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles