Juhtkiri: suhkrumaks sai seaduseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Riigikogu võttis eile 52 poolthäälega vastu valitsuse algatatud magustatud joogi maksu seaduse. Magustatud jookide sekka kuuluvad ka piima baasil valmistatud joogid ehk piimajoogid, mis sisaldavad suhkrut või magusainet. Sellisteks jookideks on näiteks magusad joogijogurtid, keefirid, samuti magusad taimepiimad, näiteks sojapiim.

Suhkrumaks võiks tuua kasu kõigile, sest need, kelle rahakotile see hakkab, jätavad nüüd ehk suhkrujoogi ostmata. Kes aga jaksab osta, täidab riigi rahakotti. On ju tõde, et ka magustatud piimajoogid ei ole kasulikud ei lastele ega täiskasvanutele. Samamoodi on kõiksugu maitseveed hirmsad hambatapjad. Loodetavasti loob uus seadus silla tervislikuma toitumiseni.

Võiks loota, et tootjad hakkavad nüüd jookidesse lihtsalt vähem suhkrut panema, näiteks jogurtitesse, mis praegu on liigagi magusad. Kui aga mitte, pole hullu sellestki, sest alati saab osta maitsestamata piimatooteid ning nendesse oma äranägemise järgi moosi, mett või marju lisada. Odavam ja tervislikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles