Priit Rätsep oli MM-etapi eel võidukas treeningvõistlusel

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuia Suursõit Karksi-Nuias.
Nuia Suursõit Karksi-Nuias. Foto: Motostart Photography

Virumaa krossisõitjad Priit Rätsep ja Mikk Martin Lõhmus (PMC Addinol Honda Racing) osalesid läinud nädalavahetusel Karksi-Nuias toimunud Nuia Suursõidul.

Tiimi esisõitjale Rätsepale oli see tõsine treening nädalavahetusel Itaalias Ottobianos peetava maailmameistrivõistluste etapi eel.

Haljala vallast pärit Rätsep alustas päeva hästi, sõites MX1 ja MX2 klassi ühises kvalifikatsioonis välja kiireima ringiaja. Tema MX2 klassis osalenud venna Kristjani aeg oli paremuselt seitsmes. Teises sõidus võttis aga Priit Rätsep kindla võidu, olles ees kogu sõidu vältel, teiseks sõitis end seekord Indrek Mägi ja kolmandaks venelane Viacheslav Golovkin, Kristjan Rätsep oli seekord üldarvestuses kuues ning MX2 klassis teine.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Priit Rätsep MX1 klassi maksimumpunktidega ning tema vend Kristjan oli MX2 klassis Aigar Leoki järel teine.

“Nuias oli hästi korraldatud üritus. Mulle sobis see võistlus praegu hästi treeninguprogrammi, kuna viimasel ajal on saanud palju rasketel liivaradadel trenni teha. Ainja rada on aga selline hea kiire ja natuke lahe rada, kus uuesti võidusõidurütmi harjutada. See oli ka muidugi väga hea, et Tanel võistlema oli tulnud, sai korralikult pingutada. Kvalifikatsioonis tuli kiireim ring ja MX1 arvestuses sõiduvõidud, kuid eks pisiasjade kallal peab ikka veel vaeva nägema, aga tunne on tsikli peal juba päris hea,” rääkis Priit Rätsep. “Nüüd tuleb veel väike test ja siis peab end korralikult välja puhkama, sest nädalavahetuseks lubab Ottobianos sooja ilma ja eks see MM-i tase on teine. Itaalias saab kõvasti pingutada, aga tunnen, et olen paremas seisus kui Ķegumsi MM-etapi ajal.”

Meeskonna uusim liige Mikk Martin Lõhmus näitas 85cc klassi kvalifikatsioonis teist aega. Avasõidus tuli tal küll Kevin Slengi paremust tunnistada, kuid teisest sõidust võttis ta väärt võidu, mis tähendas kahe sõidu kokkuvõttes esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles