Tolm jalgelt: pagulased on Rakverest läinud, Kunda omad pakivad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainukesed maakonnas: rändekava alusel Lääne-Virumaale paigutatud pagulastest on siia jäänud vaid Kundas elav perekond. Ka nemad peavad plaani lahkuda.
Ainukesed maakonnas: rändekava alusel Lääne-Virumaale paigutatud pagulastest on siia jäänud vaid Kundas elav perekond. Ka nemad peavad plaani lahkuda. Foto: Meelis Meilbaum

Ägame tööjõukriisis, kuid pagulaste rakendamisega jääme hätta

Kaks aprillis Rakverre elama paigutatud Süüria perekonda otsustas kolida siit Saksamaa pagulaslaagrisse. Maakonna ainuke pagulaspere, kes elab Kundas ja on rändekava alusel siia saadetud, ei pruugi augustis aasta täitumist tsemendilinnas tähistada. Nende süda ihkab Tallinna, ja seda üsna ootamatul põhjusel – pereisa tahab asuda tööle, mis siinmail on kujunenud võimatuks missiooniks.

Kolmelapseline Iraagi perekond peab koolivaheaega sobivaks kolimise ajaks, mistõttu tegeleb pealinnas aktiivselt korteri otsimisega. Soovist lahkuda on nad teavitanud oma tugiisikut ja teema arutamiseks on istutud ümarlauas ka linna esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles