Rootsi armee palgasõdur unistab isiklikust kahurist

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui venelastel on võimalik oma naisi festivalidele kaasata ja neile leiab selleks puhuks selga toretsevaid kleite, siis Eesti naistel pole samast ajastust suurt vastu panna - mitmesaja aasta tagune talunaise kostüüm ei paku konkurentsi.
Kui venelastel on võimalik oma naisi festivalidele kaasata ja neile leiab selleks puhuks selga toretsevaid kleite, siis Eesti naistel pole samast ajastust suurt vastu panna - mitmesaja aasta tagune talunaise kostüüm ei paku konkurentsi. Foto: Internet

Rakvere linnusesse 14 aastat tagasi tuttava kutse peale suurtükist Ööbik pauku tegema läinud ja seejärel samas aastaid laupäeviti-pühapäeviti palgasõduri prassivat elustiili harrastanud Rainer Lapsanit leidis kindlusemüüride vahelt harrastuse, milleta praegu enam elu ette ei kujuta.

Nimelt paneb sõjaajaloohuviline mees, kellele toob leiva lauale hoopis mööbliviimistleja amet, aeg-ajalt selga autentse, pisidetailideni viimistletud Põhjasõja-aegse Rootsi armee eestlasest sõduri vormi ning osaleb ajaloofestivalidel ja nende raames peetavates näidislahingutes.

Äsja naasis 44-aastane Rainer Lapsanit, kes on sündinud ja üles kasvanud Rakveres, Venemaal Moskvas toimunud mastaapselt festivalilt “Tri epohi” (Kolm Ajastut).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles