Pooleteisel hektaril laiuvat iluaeda on rõõm rajada ja hooldada

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista ja Aarne Kõue naudivad oma kodus nii töötamist kui ka puhkamist.
Krista ja Aarne Kõue naudivad oma kodus nii töötamist kui ka puhkamist. Foto: Marianne Loorents

Aarne ja Krista Kõuele tähendab jaanipäev puhkust ja ka ühe kõrge koduaias kasvava kuuse pügamist, mis tänavuse pikale veninud kevade tõttu on paar nädalat edasi nihkunud. “Ja kodus on liiga hea olla, et jaanipäeval kuhugi mujale minna,” poetab Krista oma imeilusas aias jalutades.

Võib öelda, et Kõuede kauni kodu ja aia rajamine Haljala valda Lihulõpe külla on puhas Eesti klassika: üheksakümnendatel tulid nad läbi võsa ja nõgeste esivanematelt päritud maalapile ja otsustasid selle korda teha.

Võpsikust ja prügimägedest pole enam jälgegi – nende asemel on rikkalikud lillepeenrad, mis oma arvukuse ja liigirohkusega külalisel silme eest kirjuks võtavad. Kiviktaimlad, roosipeenar, floksipeenar, pojengipeenar, tulbipeenar, turbapeenar, kus end ühtviisi hästi tunnevad nii kanarbik, mustikad kui ka rododendronid. Kõikvõimalikud erilised ilupuu- ja ilupõõsasordid. Enim armastab perenaine Krista punaste lehtedega vorme, mis on istutatud nõnda, et need kenasti verandal kohvitaja vaatevälja jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles