Rakvere kunstniku koduaed näeb välja nagu meistriteos

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kunstniku koduaed näeb välja nagu meistriteos
Rakvere kunstniku koduaed näeb välja nagu meistriteos Foto: Erakogu

Kui kunstnikusilma ja ilumeelega inimene asub toimetama hooletusse jäetud aias, võib kindel olla, et tulemus saab vaatamist väärt. Just niisugune eriline ja silmapaistev on ka Mari Riina Risti, kunstnikunimega Leekpea aed Rakveres.

Kodu ostis Rist oma perega 12 aastat tagasi. Pärast majaostu polnud perel esialgu aia jaoks üldse aega. Aed seisis paar aastat üsna muutumatul kujul, sest kogu energia kulus ehitustööle.

Kuid aed hakkas üha rohkem tähelepanu nõudma, küllap ei tahtnud enam sedasi tühjana seista. Perenaisele tundus, et on aeg hakata ilupõõsaid ja -taimi soetama. “Mul vedas hirmsasti, sest linna lähedal tõmbas üks puukool otsi kokku ja sain olematu raha eest väga palju põõsastaimi. Istutasin neid järk-järgult, kuid paljud on oma asukohta hiljem muutnud,” meenutab Rist algaja aiakujundaja esimesi samme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles