Seekordne võidupühaparaad toob uuendusi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraadi eelproov 22. juunil Rakveres.
Võidupüha paraadi eelproov 22. juunil Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Täna Rakveres toimuv võidupühaparaad pakub ka uut. Esimest korda peab võidupühaparaadil kõne Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili. Kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonna töötaja leitnant Merle Norit ütles, et uus on ka võimalus näha noorkotkaste ja kodutütarde välivormi. 

Merle Norit: "Noorte välivorm võeti kasutusele sel aastal ja on mõeldud välitegevuses osalemiseks matkadel, laagrites, võistlustel."

Tuletoojate kohta rääkis Norit, et sel aastal on need vabatahtlikud noortejuhid, kes juhendavad, aitavad ja õpetavad noorkotkaid ja kodutütreid. "Põhieesmärk noortejuhi töös on luua tingimused, mis toetavad noorte isikliku arengut, sotsialiseerumist ja kujunemist ühiskonna hästi toimetulevateks liikmeteks. Noortejuhil peab olema pedagoogiline või noorsootööalane haridus või kogemus," edastas Norit.

Tuletoojad saavad 23. juunil võidupühaparaadil presidendilt võidutule, et viia see oma kodukanti ja jagada jaanitule süütamiseks kõigile soovijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles