Meie oma mees eesliinil: paraadil oli riigilipu saateohvitseriks leitnant Margus Kalda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kalda.
Margus Kalda. Foto: Marianne Loorents

Leitnant Margus Kaldal olid kibekiired päevad, eile oli ta Toris, kus süüdati võidutuli. Tema ülesanne oli saata tõrvikut, olla võidutulesaate ohvitser. Ülesanne oli uhke, kuid täna ootas teda ees olulisem ja veel suurem kohustus. Võidupühaparaadil oli ta meie riigilipu saateohvitser.

Kõige ees liikus lipu ohvitser, kelle taga oli lippur, ja selle tähtsa mehe kõrval oli veel kaks meest. Üks mees oli leitnant Margus Kalda, Eesti reservohvitseride kogu Virumaa osakonna esimees, teine aga näitleja Raivo E. Tamm. Nende ülesanne oli, nagu nimigi ütleb, - sinimustvalget kanda ja saata.

Leitnant Kalda sai auväärse kohustuse nii, et Eesti reservohvitseride kogu, kes otsustab meeskonna komplekteerimise üle, seadis eesmärgiks, et lipu saateohvitser peaks olema reservohvitser, kes on kaitseliitlane ja Lääne-Virumaa mees.

„Mulle öeldi, et ma sobin,“ sõnas Kalda, kes sai ülesandest teada veel siis, kui maad kattis lumevaip. Leitnant tunnistas, et loomulikult oli tal selle tunnustuse üle hea meel. „Planeerisin kodulinnas paraadil osalemist, kas saab olla veel paremat ja soliidsemat kohta, kui riigilipu toimkond,“ märkis Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles