Oikumeenilist jumalateenistust Rakvere Pauluse pühakojas ilmestas “Sajandi läheduse” esmaettekanne

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Arnold Rüütel ja proua Ingrid Rüütel osalesid Rakveres Pauluse pühakojas jumalateenistusel ja ka muudel võidupüha üritustel.
President Arnold Rüütel ja proua Ingrid Rüütel osalesid Rakveres Pauluse pühakojas jumalateenistusel ja ka muudel võidupüha üritustel. Foto: Marianne Loorents

Tund enne võidupüha paraadi olid inimesed kogunenud omaaegse Rakvere Pauluse kiriku ette. Lisaks tavapäratule kohale oli ebatavaline ka see, et narkokoer nuuskis jumalateenistusele tulijaid. Soovijaid oli rohkesti, kuid kirikusse, nüüdsesse spordisaali, kõik ei mahtunud.

Viru maleva kaplan, Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja ja Virumaa praost Tauno Toompuu ütles kohale viidates, et Pauluse kirik on kui vabaduse sümbol, mis pole valmis saanud. Ta võrdles seda vabadusega, mida tuleb kaitsta, kuhu panustada, mida ehitada.

“Aidaku kõigevägevam meid selle ülesande täitmises,” palus Toompuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles