Korvpalli noortekoondised mängivad Soomes

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaido Rego on Eesti alla 18-aastaste noormeeste korvpallikoondise peatreener.
Vaido Rego on Eesti alla 18-aastaste noormeeste korvpallikoondise peatreener. Foto: Ain Liiva

Tänavuse korvpallisuve tippsündmuseks Eestis on juuli lõpust augusti keskpaigani Tallinnas korraldatav alla 18-aastaste noormeeste Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniir.

Viimaste aastate ühe paljulubavama koosseisuga Eesti U18 koondise peatreener on väikemaarjalane Vaido Rego, mängijate hulka kuuluvad samast kandist pärit mängujuht Sten Saaremäel, rakverlasest äär Erki Kuhi ning kundalasest tsenter Hendry Engelbrecht.

Esimese vormikontrolli teevad eestlased sel nädalal Soomes Nordic Cupil, mille avamängus alistati esmaspäeval Taani eakaaslased 74:65. Algviisikus alustanud ja koondislastest enim mänguaega (29 minutit) teeninud Kuhi viskas kuus ja Saaremäel viis punkti. Vahetusest sekkunud Engelbrecht kätt valgeks ei saanud.

Eesti alla 16-aastased noormehed olid sama turniiri avamängus Taani eakaaslastest paremad 82:48. Kahest koondisse kuuluvast Rakvere spordikooli kasvandikust viskas Kristo Tammiksaar kaheksa ja Martin Laandu viis punkti. Viimane hankis ka seitse lauapalli.

Teisipäeval kohtuvad mõlemad Eesti noormeeste koondised Soomega. Alla 16-aastaste koondise mäng on praeguseks juba ka lõppenud – eestlased kaotasid 52:63. Tammiksaar tõi neli punkti, Laandu isiklikku punktiarvet ei avanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles