Nädala lõpu poole on oodata vihmast ja tuulist ilma

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm Rakveres. Pilt on illustreeriv.
Vihm Rakveres. Pilt on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum

Ilmateenistuse andmeil muutub ilm nädala lõpu poole vihmaseks ja tuuliseks, oodata on äikest.

Neljapäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Öö hakul puhub läänekaare tuul 2–7 m/s, pärast keskööd pöördub tuul itta ja kirdesse ning saartel tugevneb 3–9, hommikul puhanguti 13 meetrini sekundis. Sooja on 4–9, saarte rannikul kuni 14 kraadi. Päev tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega ning sajuta. Õhtul jõuavad Liivi lahe ümbrusse ja üle Eesti lõunapiiri kohale vihmapilved. Ida- ja kirdetuul tugevneb 5–10, saartel ja rannikul puhanguti 14–17 meetrini sekundis. Sooja tuleb 18–23 kraadi.

Reede öösel pilvisus tiheneb. Vihmasadu levib Lõuna-Eestist põhja poole, võib olla äikest. Puhub ida- ja kirdetuul 6–11, puhanguti 15 m/s. Sooja on 9–14 kraadi. Päeval tuleb enamasti pilves ilm. Hooti sajab vihma, on äikest ja kohati on sadu tugev. Puhub ida- ja kirdetuul 5–12, puhanguti 15, põhjarannikul kuni 20 m/s, õhtul sisemaal tuul nõrgeneb. Sooja tuleb 14–19, kohati kuni 22 kraadi.

Laupäeva öö on pilves selgimistega. Paljudes kohtades sajab vihma ja kohati on äikest. Põhja-Eestis puhub ida- ja kirdetuul 5–11, rannikul puhanguti 14, Lõuna-Eestis lõunakaare tuul 3–9 m/s. Sooja tuleb 10–16 kraadi. Päeval püsib pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Pärastlõunal tugevneb saartel kagutuul puhanguti 12 m/s ja sooja tuleb 14–19 kraadi. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles