Meisterpäästjad on Kehra komando esimesest võistkonnast

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Kehra päästekomando esimene võistkond võitis kolmapäeval päästjate kutsemeisterlikkuse võistluse Eliitkomando 2017.

Võidu pälvinud Kehra võistkonda kuulusid Hannes Kukke, Tauno Kuusemets, Roman Sviridov, Alvin Kobin ja Aivar Kari.

Teise koha sai Nõmme esindus koosseisus Sergei Riesenkampf, Margus Tamme, Priidik Roos, Siim Malva, Vassili Abramenko ja Harpo Stroo.

Kolmandaks tuli Pärnu-Jaagupi esindus koosseisus Vardo Kappak, Mikk Mölder, Marek Kaldmäe, Andre Sassor, Lembit Laks ja Tarmo Voltein.

Kahel päeval Väike-Maarjas peetud võistlusele pääsesid regioonides  korraldatud võistluste parimad. Kokku osales kutsemeisterlikkuse võistlusel 15 päästekomandot 83 päästjaga. 

Võistluse peakorraldaja, päästeameti päästetöö osakonna planeerimise talituse juhataja Häli Allas märkis, et igal aastal püütakse võistlusesse viia sisse uuendusi. „Sellel aastal oli suurem rõhk tööohutusel ning uue võistlusalana oli lisatud ohutusalane kodunõustamine,“ sõnas Allas. 

Kutsemeisterlikkuse võistlus on üles ehitatud võimalikult elulähedastele situatsioonidele. Võistelda tuleb viiel alal, millest esimesel võistluspäeval toimusid tulekahju kustutamine, kombineeritud päästeharjutus, vigursõit ja tagalatöö ning kodunõustamine. Võistlusele pani punkti liiklusavarii lahendamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles