Väike-Maarja gümnaasiumi kuldmedalist võtab esmalt ette ajateenistuse

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranno Rajastet ootab 4. juulil ajateenistusse minek.
Ranno Rajastet ootab 4. juulil ajateenistusse minek. Foto: Erakogu

Väike-Maarja gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud Ranno Rajaste lausus, et temale oli medal veel mõni aeg tagasi üsna udune lootus. “10. klassis ei paistnud seda kuskilt, lootsin hõbemedalit,” rääkis Ranno, kellele tema sõnul pole kuldmedali saamine tegelikult veel päriselt kohale jõudnud. “Kahtlesin viimase hetkeni,” lausus ta.

Noormehe sõnul ei osanud ta medalist unistada seetõttu, et õppis põhikoolis Sallas ning väikesest koolist suuremasse minek tundus üksjagu hirmutav, samuti kartis ta, et õppeainetes edasijõudmine muutub keeruliseks.

Edasi plaanib Ranno õppida infotehnoloogiat Tallinna tehnikaülikoolis, kuhu kandideerides sai ta medali eest plusspunkte. “Võin öelda, et medal on mulle ukse avanud küll,” lausus ta. Enne ülikooli kavatseb noormees aga läbida ajateenistuse, sest praegu on vabadust rohkem ning kohustusi vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles