Täna ootavad külastajaid ka tavapäraselt reedeti suletud PPA teenindused

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA teenindussaal.
PPA teenindussaal. Foto: Meelis Meilbaum

Seoses ID-kaartide sertifikaatide uuendamisega ootavad homme külastajaid ka need politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindused, mis on tavapäraselt reedeti suletud. 

Reedel, 30. juunil on kella 9–17 avatud PPA teenindused Rakveres, Jõgeval, Põlvas, Valgas, Viljandis, Võrus, Haapsalus, Kuressaares, Kärdlas ja Paides. Rapla teenindus on homme avatud kella 13–17.

Kaartidel, mis on välja antud enne 2014. aasta oktoobri keskpaika, ei saa 1. juulist sertifikaate uuendada kodurakenduses ega PPA teenindustes.

"Sertifikaatide uuendajate arv on märgatavalt tõusnud ja mõningatel juhtudel võib uuendamine ebaõnnestuda. Kui koduse rakenduse abil uuendamine ebaõnnestub, siis tasub uuesti proovida 15–20 minuti pärast. Kui rakendus kuvab veateadet, mis teavitab, et klient peab pöörduma PPA teenindusse, siis see tähendab, et selle kaardi sertifikaate ei ole võimalik koduse rakenduse kaudu uuendada," rääkis PPA identiteedi ja staatuse büroo peaekspert Eliisa Sau. Sau sõnul jäävad nii kaart kui ka sertifikaadid kehtima ka pärast 1. juulit, kuid uuendamata sertifikaadid võivad kaasa tuua tõrkeid osa e-teenuste kasutamisel.

Neil klientidel, kes sooviksid külastada PPA teenindusi, et taotleda endale korduvat Eesti kodaniku ID-kaarti või esimest korda ID-kaarti oma alaealisele lapsele, soovitatakse kasutada taotluse esitamiseks uut e-taotluskeskkonda, mis hakkas tööle juuni keskel. "E-keskkonnas on enamik andmeväljadest eeltäidetud ja see muudab taotlemise lihtsaks ning mugavaks," lisas Eliisa Sau.

E-taotluskeskkonda saab siseneda mugavalt PPA veebilehe kaudu aadressil www.politsei.ee või otselingiga https://etaotlus.politsei.ee.

Infot teeninduse kohta saab PPA kodulehelt https://www.politsei.ee/et/kontakt/teeninduspunktid/kmb/ või helistades infonumbril 612 3000. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles