Soomlannad inspireerusid Mildebergiusest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mildebergius Soome kunstisünnipäeval.
Mildebergius Soome kunstisünnipäeval. Foto: Piret Mildeberg

Tallinnas Haus Galeriis avatud soome kunstnike Raija Nokkala ja Katja Mesikämmeni ühisnäitust “Tähistamise aeg” täiendab eesti kunstniku Jüri Mildebergi teemakohane installatsioon.

Naivistlikus võtmes värviküllane näitus tähistab sümboolselt nii Soome vabariigi 100 aasta juubelit, südasuve kui ka elu üldiselt ja iga hetke selles. “Mina olen sellel näitusel statist-kaasesineja, peaosalised on soome daamid. Aga lõbus saab vaatajal olema igatahes,” ütles Jüri Mildeberg.

Alates 2007. aastast on Raija Nokkala ja Katja Mesikämmen korraldanud koos üks-kaks näitust aastas. Naiste sõnul annab see neile palju enam kui näituse tegemine üksinda: häid mälestusi, energiat, rohkem ideid ja inspiratsiooni. Hiljuti kuulsid nad Jüri Mildebergist ja oletasid, et kolmekesi koos Eestis näituse ülesseadmine oleks veelgi inspireerivam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles