Noortekoondis kaotas Islandile, aga võitis turniiri

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti alla 18-aastaste poiste korvpallikoondise peatreener Vaido Rego jagamas hoolealustele juhtnööre.
Eesti alla 18-aastaste poiste korvpallikoondise peatreener Vaido Rego jagamas hoolealustele juhtnööre. Foto: Eesti korvpalliliit

Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiriks valmistuv Eesti alla 18-aastaste noormeeste korvpallikoondis lõpetas Nordic Cup turniiri Soomes esikohaga.

Viiest mängust neli võitnud eestlased alistasid väikemaarjalasest peatreener Vaido Rego juhendamisel eile Rootsi 79:74 (35:33) ja vandusid täna alla Islandile 75:86 (41:41).

Lääne-Viru palluritest toetas Erki Kuhi kaaslasi heitluses rootslastega nelja punkti ja kuue lauapalliga. Sten Saaremäel viskas kolm punkti ja Hendry Engelbrechtile statistikasse märkeid ei tehtud. Islandi vastu kogus Saaremäel kaheksa ja Engelbrecht kaks punkti, Kuhi teenis puhkepäeva.

Turniiri kokkuvõttes järgnes Eestile nendega võrdselt neli võitu kogunud Soome. Norra tuli kolme võiduga kolmandaks, Rootsi ja Island olid võrdselt kahe võiduga vastavalt neljas ja viies. Võiduta jäänud Taani leppis kuuenda kohaga.

„Mängisime turniiri sisuliselt ühenädalase trenni pealt. Mõnes mõttes oli see enne EM-i heaks stardipauguks, sest saime teada, kust meil king pigistab. Poistel oli hea võimalus mängida erinevate meeskondadega ja lisaks hankisime edasiseks tööks väärtuslikku videomaterjali,“ lausus Vaido Rego turniiri kokkuvõtteks.

Eesti alla 16-aastaste poiste koondis võitis eile Rootsit 70:68 (33:42). Kristo Tammiksaar panustas kaheksa ja Martin Laandu viis punkti.

Täna kaotati lõpetuseks Islandile  68:85 (31:29), seejuures lubati vastastel visata otsustaval neljandal veerandajal 32 punkti enda 16 vastu. Tammiksaar viskas eestlaste kasuks neli punkti (lisaks hankis kuus lauapalli), Laandu võttis neli lauapalli ja andis kolm korvisöötu, kuid skoori ei teinud.

Selle vanuse võidukarika teenis Soome, kes alistas kõik viis vastast. Teiseks tuli Island nelja ja kolmandaks Eesti kolme võiduga. Järgnesid Rootsi kahe ja Taani ühe võiduga ning võiduta jäänud Norra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles