Viinistu endises poemajas avati Eesti Maaülikooli loodusturismi praktikabaas

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lets go Lahemaa praktikabaas Viinistul endises poemajas.
Lets go Lahemaa praktikabaas Viinistul endises poemajas. Foto: Peep Linno

Maaülikooli praktikabaas hakkab suve jooksul vahendama ja uurima turistide ja kohalike omavahelisi kontakte. Baasi idee autori, loodusturismi II kursuse tudengi Raido Roostalu sõnul praktiseerivad üliõpilased seal augusti lõpuni ja uksed on huvilistele avatud iga päev.

Lets go Lahemaa-nimelise baasi praktikantide ülesandeks on viia turistid kokku kohalike elanikega, kes tutvustaks neile Lahemaa elukorraldust, loodust ja üritusi. „Kui ma sõidan piiri taha, oleks mulle kõige parem, kui kohalik inimene oskaks soovitusi anda. Ma ei taha turistilõksudesse sattuda,” kirjeldas Roostalu. „Piltlikult öeldes - kohalikud inimesed oleksid ise giidid.”

Lahemaa eluvaldkondi tundvaid inimesi, kelle juurde turiste suunata, on baasil hetkel kokku kuus. Roostalu sõnul loodavad nad suve jooksul kohalike initsiatiivi kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles