Laulupeoproovid algasid jäätise söömisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lauluväljakul toimuvad hommikust saati peoproovid. Lava on muutunud libedaks ja märjaks, lapsi palutakse olla ettevaatlikud. Juhtunud on ka õnnetus, üks neiu libises ja murdis jalaluu. Lauluväljakul tehakse kõvasti tööd, mudilaskoorid, kes osalevad esimest korda laulupeol, alustasid proovi, kuid nende paigutamine võttis lavale pisut aega. Väidetavalt ei ole noortepeol enne nii palju mudilaskoore osalenud.

Laste silmis on ootusärevus, kõik on rõõmsad. Ehkki lauluväljakul puhub külm tuul, jagavad korraldajad lastele jäätist. 11 soojakraadiga ilmast hoolimata on maiustajad rõõmsad ja mõni julgem sõi kohe kaks jäätist. 

Loodetavasti ei mõjunud laulu- ja tantsupeo jäätis - vanilli-koorejäätis vahvlikoonuses maasikamoosiga - häälele ja homme kõlavad laulud nagu õlitatult. Lapsed ütlesid, et jäätis andis hoopis jõudu, enne kui hakati täiuslikuks timmima eesti rahvaviiside “Uhti-uhti” ja „Laulu mõju" kõla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles