Dirigent Elo Üleoja: “See laulupidu on minu jaoks eriline ja väga võimas”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Üleoja.
Elo Üleoja. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Lääne-Virumaalt oli noortepeole saabunud mitu dirigent Elo Üle­oja taktikepi all laulvat koori. Elo Üleoja ütles, et seekordne laulupidu oli talle juba kaheksateistkümnes. “Alates aastast 1972, kui olin esimese klassi laps,” märkis Üle­oja, kelle sõnul on iga laulupidu võimas kogemus. “Laulupeo lõpus tekib alati ühine energeetika. See on lihtsalt nii vägev tunne, mis sünnib ainult siin,” ütles Üleoja.

Seekordne noortepidu oli talle eriline: Elo Üleojal oli võimalus juhatada peo lõpuosas ühendkooride esituses ettekandele tulnud Peep Sarapiku ja Juhan Liivi laulu “Ta lendab mesipuu poole”. Koorijuht ütles, et selle looga läheb alati väga hästi, sest see on nii vägev. “Väärika rahuliku kulgemisega viis. Selles laulus väljendub meie rahvale midagi nii loomuomast.”

Sellest peost kõneldes ütles dirigent, et tal on hea kindel tunne. “Meil on uus noor põlvkond dirigente, kes tegid niivõrd fantastilise peo. On rahulik tunne, et meil on peotraditsioon ja võime seda edasi anda,” rääkis Üleoja, keda valdas rahulolu ka lauljatest rääkides. “See on usk Eesti püsima jäämisesse ja tulevikku. Nemad on kinnitus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles