Kundas valmivad Eesti oma traktorid

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu ehitab Country OÜ Marek Kokerovi juhtimisel kaks Kinetic 8x8 traktorit kuus, paari aastaga tahetakse tootmine vähemalt kahekordistada.
Praegu ehitab Country OÜ Marek Kokerovi juhtimisel kaks Kinetic 8x8 traktorit kuus, paari aastaga tahetakse tootmine vähemalt kahekordistada. Foto: Marianne Loorents

Ettevõtteid, kes Eestis iseseisvalt sõidukeid valmistavad ja neid ka turustavad, ei ole just palju. Country metsatehnika tehas Kundas on üks vähestest.

Põhitoodang, mis Kundas Country firmamärgi all valmib, on küll tõstukiga metsaveohaagised ning nende lisaseadmed, kuid igas kuus ehitatakse ka kaks kaubamärki Kinetic 8x8 kandvat metsa väljaveo traktorit, mis samas ettevõttes projekteeritud.

Firma juht Marek Kokerov rääkis, et traktorit arendati neli aastat ning tootmiseni jõuti paar aastat tagasi. “Teeme väiksemat sorti masinat väga raskete tingimuste jaoks,” ütles Kokerov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles