Riigipea austas parimaid koolilõpetajaid ja kutsus loovusele

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimad koolilõpetajad Kadriorus.
Parimad koolilõpetajad Kadriorus. Foto: Arno Mikkor (Vabariigi Presidendi Kantselei)

Riigipea kutsel olid täna Vabariigi Presidendi Kantselei roosiaias vastuvõtul parimad gümnaasiumi- ja kutseõppeasutuste lõpetajad ning kõrgkoolilõpetajad. Koolilõpetajatele peetud kõnes rõhutas president Kersti Kaljulaid vajadust paindlikult ja loovalt reageerida meie ümber toimuvatele muutustele, sest õpitu vananeb üha kiiremini.

„Kui 20. sajandil läks lõplikult ajalukku vaid petrooleumilamp ja hobuvanker, siis seda tehnoloogiat, mida me täna kasutame ja taskus kanname, meie lapsed tõenäoliselt 15 aasta pärast enam kasutada ei oska,“ rääkis president Kaljulaid.

Ta tõi välja ka töö olemuse muutumise 21. sajandil, mis kombineerituna tehnoloogiliste arengutega muudab töö tegemise asukohast sõltumatuks, võimaldab paremini ühildada pere- ja tööelu ning loob uued võimalused hariduse omandamiseks.

„Need muutused on positiivsed. Aga me peame kõik koos olema väga loovad, et sellest positiivsusest võtta parim meie hargmaise rahva tulevikuks,“ ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles