Tapa kesklinnas maha saetud puude asemele istutatakse uued

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa kesklinna rekonstrueerimise käigus võetakse maha umbes poolsada puud, mis on kas väga haiged või jäävad otseselt töödele ette. 
eva klaas
Tapa kesklinna rekonstrueerimise käigus võetakse maha umbes poolsada puud, mis on kas väga haiged või jäävad otseselt töödele ette. eva klaas Foto: Eva Klaas

Tapa kesklinna rekonstrueerimistööde käigus võetakse maha umbes poolsada puud. See ei ole aga kõigile meelt mööda. Enamasti võetakse maha puid, mis on kas väga vanad ja haiged või jäävad otseselt töödele ette. Rekonstrueeritakse ka Kirikupark, kuid seal lageraiet ei tehta, küll aga uuendatakse täielikult Grossi poe juurde jääv haljasala.

Suurem osa langetustöid on praeguseks läbi, kokku kaob linnaruumist umbes poolsada puud. Maha võeti ja võetakse näiteks vahtraid, papleid ja saarepuid.

Tapa vallavanem Alari Kirt selgitas, et Kirikupargis jääb alles umbes üheksakümmend protsenti puudest. Lisaks Jaama tänava äärsetele langetatakse seal vaid mõni üksik puu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles