Haljala valgeamuurid vajavad veel aega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paar aastat tagasi soetas Haljala vald poolsada valgeamuuri, kes lasti siis vallasüdames asuvatesse tiikidesse. Valla majandusspetsialist Marko Teiva rääkis toona, et Haljala rahvamaja ja vallamaja juures asuvate tiikidega on igaaastane mure, sest ilmade soojenedes hakkavad rohttaimed tiikides vohama.

“Vanasti sai keskkonnainvesteeringute keskusest toetust tiigitaimede niitmiseks, aga enam seda ei anta,” nentis Teiva ja lisas, et see tegevus pole ka väga efektiivne, sest niitma peaks kogu suve ja sageli nagu murugi. Uute lahenduste otsingul leiti valgeamuurideks ­kutsutavad kalad. Internetist loeti, et valge­amuure kasutab tiikide puhastamiseks ka ­Tallinna loomaaed. Haljala vald otsustas ­tellida kalad neid kasvatavast talust Võru-maal.

Praegu ei ole Haljala tiikide ümbruses jalutajal võimalik aru saada, kas valgeamuurid neile pandud ootusi ka päriselt täidavad. ­Eriti tekitab küsimusi rahvamaja rohtunud tiik. Marko Teiva sõnul vajavad kalad ilmselt enam aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles