Maasikasaak valmib nädalaid hiljem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Kaarel (vasakul) ja Siim Kilki korjasid esimese maasikasaagi Tobia küla põldudelt möödunud aastal. Tänavu loodeti küpseid marju varem, sest taimed on nüüd kaheaastased.
Vennad Kaarel (vasakul) ja Siim Kilki korjasid esimese maasikasaagi Tobia küla põldudelt möödunud aastal. Tänavu loodeti küpseid marju varem, sest taimed on nüüd kaheaastased. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti maasikas jõuab tänavu turule väga visalt, sest kehv ilm ei lase marjadel küpseda. Nii ongi müügilettidel väheste omamaiste maasikate kõrval peamiselt välismaa kaup. Eesti marja peab õige natuke veel ootama.

Türilt pärit Maria palus eile keskpäeval Rakvere turul neli ja pool kilo mahutava ämbri maasikaid triiki täis panna. “Tulin tütrele külla, ostsin Läti maasikaid, sest need on väga maitsvad ja magusad. Õhtuks on kõik otsas,” rääkis Maria. Sööjaid kümne lapse, kolmekümne lapselapse ja kahe lapselapselapse vanaemal jagub. Suure pere memmel on ka endal mõned peenrad maasikaid, kuid tänavu ei taha need kuidagi punaseks värvuda.

Rakvere turul eile maasikavalikut oli: kümnes müügikohas võis valida Lätis, Poolas ja Eestis kasvatatud maasikate vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles