Valitsuse kauaoodatud otsus tõi Võsul päikesegi välja

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru vallavolikogu esimees Maido Nõlvak (vasakul) ja tema kolleeg Rakvere vallast Toomas Rajamäe allkirjastasid ühinemislepingu juba enne jõulupühi.
Sõmeru vallavolikogu esimees Maido Nõlvak (vasakul) ja tema kolleeg Rakvere vallast Toomas Rajamäe allkirjastasid ühinemislepingu juba enne jõulupühi. Foto: Marianne Loorents

Vihula vallavanem Annes Naan ütles, et isegi loodus olevat valitsuse otsuse peale jätta Haljala ja Rakvere valla sundliitmine ära, rõõmustama hakanud ning päikegi tulnud pilvede vahelt välja.

Vallavanema sõnul on otsust valdade saatuse kohta väga kaua oodatud ja lõpuks on saadud tulemus, mida omavalitsused soovisid.

Valitsuse otsusega lõpetati ühinemismenetlus 5000 elaniku kriteeriumi mitte täitnud Haljala valla ja Vihula valla (ühinemisjärgne nimi Haljala vald – toim.) ühendamiseks elanike arvu kriteeriumi täitnud Rakvere valla ja Sõmeru vallaga (Rakvere vald – toim.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles