Politsei hoiatab kelmide eest

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat.
Sularahaautomaat. Foto: Arvet Mägi

Eile pöördus politsei poole meesterahvas, kes oli Rakveres kelmide petuskeemi ohvriks langenud ja seetõttu rahast ilma jäänud.

Skeemi kohaselt pillab üks meestest rahakoti varem välja valitud ohvri ees maha ja kõnnib edasi. Seejärel astub rahakoti juurde kelmuse kaasosaline, kes selle maast võtab ja pakub ohvrile leitud rahasumma ära jagada.

Mõne hetke pärast naaseb rahakoti omanik, kes ohvrit läbi otsima hakkab ja tema rahakotti näha soovib. Rapsimise käigus õnnestub kelmil ohvri rahakott maha kukutada nii, et kõik kaardid sealt välja kukuvad, misjärel ta need ise ka üles korjab ja ohvrile tagastab.

Segadusse aetud kannatanul jääb aga märkamata, et pangakaarti pole talle tagasi antud. Hiljem selgub, et kaardiga on välja võetud sularaha.

Üks meestest on ligikaudu 25-aastane, kõhna kehaehitusega ja kandis pruuni nahkjopet. Teise meesterahva vanus võib olla ligikaudu 35 ja ta kandis helesinist teksajakki. Mõlemad mehed räägivad vene keeles.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla rõhutab, et poes või pangaautomaadis PIN-koodi sisestades tuleb veenduda, et see poleks nähtav kõrvalistele isikutele.

“Kelmid on väga kavalad ja võivad PIN-koodi fikseerida selle sisestamisel üpris märkamatult. Samuti ei tohi ühegi ettekäände puhul oma pangakaarti ega PIN-koode võõrastele anda. Paraku hoiavad mõned eakad rahakoti vahel ka kaardi PIN-koode ja see on hoopis karuteeneks iseendale. Pangakaardi kadumise korral tuleks sellest kohe teavitada vastavat panka, kellel on võimalus kaart kohe sulgeda,” rääkis Alla.

Kõigil, kes on eespool kirjeldatud situatsiooniga kokku puutunud või kel on mingisugust informatsiooni, palutakse sellest teada anda numbril 322 2677, e-posti teel monika.lempu@politsei.ee või politsei lühinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles