Helmut Pastarus - vanus on vaid number passis

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Pastarus.
Helmut Pastarus. Foto: Marianne Loorents

Ilmselt ei leidu Rakvere linnas ega maakonnas tervikuna palju neid, kes poleks moel või teisel kokku puutunud Helmut Pastarusega. Ülimalt vitaalsel vanahärral, kelle süda kuulub muu hulgas tennisele ja ooperile, kes on tegelenud fotograafia ja turismiga ning töötanud kogu elu insenerina, täitub täna 90 eluaastat.

Paaritunnisele hommikusele vestlusele tuleb kolme aasta eest Rakvere linnalt teenetemärgi saanud kohaliku tenniseklubi kauaaegne eestvedaja ja praegune auliige ise autorooli keerates. Nimelt soetas Helmut endale mõni aeg tagasi linnast pisut eemale Vinni alevikku pisikese korteri, kus peab mõnusasti pensionäripõlve. Ehkki sealt on Rakverre kiviga visata, kulub vahemaa mugavamaks läbimiseks auto kenasti marjaks. “Minu juhiluba kehtib 2025. aastani,” märgib ta ja lisab, et viimastel aastatel kipub nägemine veidi kehvemaks muutuma, kuid on siiski niivõrd hea, et saab ise liigelda.

Kokkusaamise aja lepime nõnda, et see ei kattuks Eesti naiste tennise esireketi Anett Kontaveidi üksikmänguga Wimbledoni muruväljakutel peetavatel Inglismaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel, sest Helmut peab seda kindlasti nägema otseülekandes. Kuidas saakski teisiti? Tal on hea meel, et Rakveres lastele tennisemängu õpetav Maret Ani, kes on isegi täpselt samadel väljakutel rassinud, tegi ta Anettiga tuttavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles