Kas suveks tööle või rahatuna koju?

Anette Mai Samolberg
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käib töö, lõbu ja ajaloo õppimine koos. Rakvere linnus võtab igal aastal noori tööle.
Käib töö, lõbu ja ajaloo õppimine koos. Rakvere linnus võtab igal aastal noori tööle. Foto: Meelis Meilbaum

Suvi on aeg, mil koolidest vabanenud noored pisikest tööotsa otsivad. Suur osa neist igatseb tööd leida, et suve mitte rahatult mööda saata.

Nii hakataksegi koostama oma CV-d, et see siis potentsiaalsetesse töökohtadesse laiali saata. Sageli otsitakse kontakti ka kõikvõimalike tuttavatega, et nende kaudu kasvõi väike tööots saada. “Noorena ei ole lihtne tööd leida, aga kes otsib, see leiab,” ütles Rakvere neiu Kaidi Pent, kes ise samuti sel aastal suveks tööd otsis.

Tihti võivad kogemusteta noored loota lihtsa tööga suure summa kokku kraapida, aga peagi tabab neid reaalsus, sest vesteldes tööandjaga, selgub, et tegelik palganumber erineb loodetust nagu öö ja päev. Samas võib ka juhtuda nii, et osa firmasid kasutab ära noorte väheseid teadmisi palkade kohta ja hakkab nende arvelt kokku hoidma. “Minu arust võiksime saada vähemalt miinimumpalka, aga praegu saan ma alla miinimumi,” nentis Kaidi Pent. “Mitte usaldavat tööpakkujat ei ole ma veel kohanud, aga arvatavasti on neid ka.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles