Vergi kalurite päeval sporditi ja meenutati kalurikolhoosi aegu (2)

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vergi kalurite päeval mängiti palli, sõideti paadiga, kuulati muusikat ja mälestusi kalurikolhoosi ajast. Üritusele oli tulnud inimesi Rakverest Loksani, kolhoosiaega meenutavaid kalureid kogunes Vergi seltsimajja kümmekond.

Laupäeval Vergi külaplatsile kokku tulnud inimesed said süüa kalasuppi, osta laadalt kala ja kaltsuvaipu ning sõita Käsmu vabatahtlike meremeeste paadiga merele, ütles päevajuht Tiia Paist. Mehed, naised ja lapsed mängisid pallimänge, ja kes soovis, kuulas seltsimajas M. Gorki nimelise kalurikolhoosi ajast mälestusi ja vaatas pilte.

Paisti sõnul võiks kolhoosi ajaloo kogumine ja talletamine järgmistel aastatel veelgi süveneda. „Oleks soov, et igal aastal kalurite päeval see kolhoosnikute kogukond kasvaks,” ütles Paist.

Arvult 25. Vergi kalurite päeva korraldas Vergiranna Selts MTÜ ja avakõnes tervitas päevalisi Vihula vallavanem Annes Naan.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles