Linnud saavad end ise toidetud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnud saavad end ise toidetud.
Linnud saavad end ise toidetud. Foto: Shutterstock

Rakvere linnavalitsus paigaldas kevadel linna veesilmade äärde lindude kaitseks hoiatava sisuga sildid. Praeguseks on neist alles vaid üks, seegi linnavalitsuse hoones puruks väänatuna.

Linnavalitsuse keeld, mis linde toita ei luba, ei tähenda mitte vaenulikku suhtumist, vaid siirast soovi säästa neid valest toitumisest tekkivatest probleemidest. Sõnum on aga olnud kurtidele kõrvadele ning lühikese aja jooksul on parkidest hoiatava sisuga sildid kadunud.

“Inimesed on heatahtlikud ja käivad linde söötmas. See on kindel tee, kuidas lind ära tappa. Linde toites teeme neile kohutava karuteene ja anname neile süüa seda, mida ei tohi. Linnud ei ole ju kondiitriäri või pagaripoe kliendid. Kadrioru pargi tiik on näiteks neli aastat juba ilma luikedeta,” rääkis Rakvere abilinnapea Rainer Miltop. “Me võitleme selle eest, et Rakvere tiikidel linnud ka edaspidi ujuksid,” jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles