Kogu ilma kihama pannud nelikute kodu on Roelas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Riim näitab vallaraamatus lehekülgi, kuhu on kantud Sivi perekonda sündinud nelikute saatus. Arhiivitöötajana on tema silma alt läbi käinud väga erineva saatusega perede lood.
Anneli Riim näitab vallaraamatus lehekülgi, kuhu on kantud Sivi perekonda sündinud nelikute saatus. Arhiivitöötajana on tema silma alt läbi käinud väga erineva saatusega perede lood. Foto: Kasper Mäe

Pühapäeval pealinnas ilmale tulnud nelikud sündisid Vinni valda Roela külje alla. Riigi kihama pannud uudis pani meenutama, kas on seesugust sündmust Eestis varemgi ette tulnud?

Selgus, et ka kahe ilmasõja vahel sündisid Roela kandis nelikud ehk see piirkond Lääne-Virumaal paistab nelikutele soodne olevat. Arhiividokumentidega töötav Lääne-Viru maavalitsuse perekonnaseisuametnik Anneli Riim otsis välja vallaraamatu, kuhu on 1930. aastal tehtud sissekanne Roelas sündinud nelikute kohta. “Kolmikute avastamine arhiivist on juba leid, nii et nelikud torkavad igal juhul silma,” märkis Riim.

Täpsemalt sündisid nelikud Ervin, Naima, Herbert ja Vaike August ja Etilde Juliane Sivi perekonda Roela vallas Roela asunduses Roosimäe talus 1. jaanuaril 1930. aastal. Esimesena, hommikul kell 6.30, nägi ilmavalgust Ervin, järgmised kolm last tulid ilmale pooletunniste vahedega, viimane, Vaike, sündis kell 8 hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles